sunnuntai 18. kesäkuuta 2017

Hyvin meni!

Olemme parhaillaan Lulun ja ystäväni Annen kanssa Gislavedissa ja matkan syy on mikäs muukaan kuin kissanäyttely. Ruotsin Européringen ja DackeKatten järjestivät täällä eurooppalaisten erikoisnäyttelyn 17.6. ja läksimme mukaan pienelllä suomalaisporukalla.

Erikoisnäyttelyn järjestämisen ehtona oli, että näyttelyyn on saatava vähintään 20 eurooppalaista ja yhden noviisin kera tarvittava määrä ilmoittautuneita löytyi. Näyttelyssä oli 10 kissaa Tanskasta, 3 Ruotsista ja 5 Suomesta, kun kaksi ilmoittautunutta oli jäänyt pois.

Eurooppalaisia arvosteli kaksi tuomaria, Thea Friškovec ja Charles Spijker. Molemmat aloittivat arvostelun eurooppalaisista ja valitsivat lopuksi kaikista pöydällään käyneistä eurooppalaisista kaksi parasta, joista sitten valittaisiin erikoisnäyttelyn paras kissa. Lisäksi näyttelyssä oli neljä epävirallista erikoisluokkaa, joihin ilmoittauduttiin erikseen. Erikoisluokat olivat paras turkinlaatu, paras väri ja kuvio, paras look ja charmikkain eurooppalainen.

Normaalin arvostelun ja nominointien sekä tuomareiden lounaan jälkeen Friškovec ja Spijker saapuivat erikoisluokkia varten varatun pöydän ääreen ja saimme kuulla tuomareiden ehdokkaat parhaaksi eurooppalaiseksi. Friškovecin ehdokkaat olivat SP SC Hallonstrands Captain Morgan ja Lulu, molemmat ruskeatabbyja, ja Spijkerin ehdokkaat ruskeatiikeri GIC Pikku-Piun Raparperi ja punatäplikäs Yamasee My B2A Riddarsporre. Kissat vietiin vuorotellen tuomareiden eteen pöydälle ja nämä tutkivat niitä ja puntaroivat niiden ominaisuuksia keskustellen hiljaa keskenään. Lopulta kun ratkaisu oli tehty, molemmat tuomarit valitsivat yksimielisesti Lulun erikoisnäyttelyn parhaaksi eurooppalaiseksi.

Erikoisluokista olin ilmoittanut Lulun kahteen, paras turkinlaatu ja paras europé-look. Turkinlaatukisassa tuomarit kulkivat kissojen riviä päästä päähän tunnustellen turkkeja ja Thea sanoi, että eipä ole ollenkaan helppoa arvioida pelkkää turkinlaatua. Lopulta voittajaksi valittiin Hallonstrands Captain Morgan, joka voitti myös paras väri ja kuvio -luokan. Toinen Lulun kisaluokka oli look ja sen voitti Lulu. Viimeisenä tuomarit valitsivat charmikkain eurooppalainen -luokan voittajaksi nuoren ruskeatabbytytön Lycka Leonoran, joka osallistui aamulla noviisiluokkaan ja hyväksyttiin eurooppalaiseksi.

Européringen oli luonut hyvät suhteet sponsoreihin ja palkintoja oli valtavasti. Lulun menestyksen myötä niitä tuli meille niin paljon, että mietimme jo, miten saamme kaiken mahtumaan autoon kotimatkalla.
Tältä näytti palkintopöytä ennen kisan alkua.
Tässä on Lulun palkintoja ennen paneelin alkua.
Aamupäivän eurooppalaisten arvostelun jälkeen tuomarit jatkoivat muiden rotujen parissa ja nominoivat parhaat kissansa Best in Show -paneeliin. Lululla oli tp-valinnassa vastassaan suklaakilppariburma ja vaikka tuomari sanoi pitävänsä siitä kovasti, hän ei tällaisen eurooppalaisen nähdessään voi muuta kuin nominoida sen. Lulu oli myös paras veteraaninaaras, mutta hävisi vertailun todella hienolle bengaliurokselle.

Paneelissa oli vain kaksi kastraattinaarasta ja Lulun vastustaja oli ruskeatabbynaamio britti. Tuomareiden äänet jakautuivat niin, että Spijker äänesti brittiä, mutta Friškovec ja Alexey Shchukin Lulua, joten kaiken muun lisäksi Lulusta tuli myös BIS-kastraattinaaras ja palkintojen määrä kasvoi vaan.
Nämä kaikki on muuten mun!
Reissu oli mukava ja seura hyvää. Erityisen mukavaa oli pitkästä aikaa tavata Lulun isän omistajat sekä Lulun siskopuolen omistaja, joka oli myös näyttelypäällikkö. Hallin täydeltä oli kauniita kissoja ja oli aivan erityisen sykähdyttävää, kun oma rakas valittiin voittajaksi niin monta kertaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti