perjantai 22. kesäkuuta 2018

Aivojumppaa

Tänään on ihana vapaapäivä, pitkän viikonlopun ensimmäinen. Nukuimme aamulla pitkään ja herättyä ei ollut kiire minnekään. Muutaman kotiaskareen jälkeen oli hyvä hetki kaivaa aivojumppavälineet esiin pitkästä aikaa.

Essu oli ylivoimaisen nokkela oppimaan temppuja ja teki niitä innokkaasti. Lyhyellä harjoittelulla Essu oppi mm. istumaan ja antamaan tassua, koskettamaan tassulla, hyppäämään pyydettyyn paikkaan ja menemään kuljetusboksiin. Oppimista auttoi pikkumustan äly ja ahneus ja kun palkka oli oikea, Essu opetteli kiihkeän innokkaasti uusia asioita.

Lempi on myös älykäs, mutta analyyttisempi kuin Essu ja miettii tarkkaan, mitä kannattaa tehdä. Välillä tuntuu myös, että Lempi ennen temppua vilkaisee minua kuin ajatellen, että tehdään nyt, kun palvelusväki tulee siitä niin iloiseksi. Lempi ei myöskään ole yhtä ahne kuin äitinsä.

Lulu on ihana ja viisas kissa, mutta ei erityisen älykäs tai nokkela. Lulu on oppinut koskettamaan nenällä kosketuskeppiä, mutta mitään muuta hänen ei mielestään tarvitse osata, riittää kun on kaunis. Kun otan kosketuskepin esiin, Lulu koskettaa sitä nenällään eikä millään ymmärrä (tai halua ymmärtää), että koskettaa voisi myös tassulla. Palkkaa pitää myös tulla, muuten kiinnostus lopahtaa.

Loitsu tarkkailee temppuilua kauempaa ja Silmua ei voisi vähempää kiinnostaa moinen pelleily.

Tänään siis kosketeltiin taas nenällä ja vaikka Lempi kerran kosketti myös tassulla, se ei enää onnistunut uudestaan. Ihan on ikävä niitä aikoja, kun oppilas puhkui intoa ja teki kaikkea mahdollista kokeillessaan mistä palkitaan.
Lempi miettii, että nyt on palvelusväki taas tyytyväinen, kun on vähän temppuiltu.

Uppsalasta ostettu huisku on edelleen Lulusta paras lelu.


2 kommenttia:

  1. Jokainen leikkii ja treenaa aivonystyröitä tavallaan ♥ Leikkisää juhannusta teille!

    VastaaPoista
  2. Kissat :D
    Tiedä sitten onko osa oikeasti vähemmän fiksuja vaiko vaan todella ovelia?

    Hyvää juhannusta !

    VastaaPoista