tiistai 30. maaliskuuta 2021

Lempi 10 vuotta

 Meidän pikku-Lempi täyttää tänään 10 vuotta! Aika on mennyt kuin siivillä ja meidän vauveli ei enää ole vauveli.

Kolmen ja puolen viikon ikäinen Lempi oli jo aivan vastustamaton.

 

Essun toiseen pentueeseen syntyi viisi ruskeatäplikästä pentua, kaksi tyttöä ja kolme poikaa. Pentujen isä on sinitäplikäs Iiro (NW SP SC FI*Kissakallion Iscador DSM). Alusta asti oli selvää, että haluan toisen tytöistä jatkoon ja Lempi oli värin ja kuvion puolesta tytöistä lupaavampi.

Lulu on meidän perheen näyttelytähti, mutta muutama kasvattaja on meillä käydessään ollut sitä mieltä, että Lempi on Lulua kauniimpi. Näyttelyitäkin Lempin kanssa kokeiltiin IC-titteliin asti, mutta ne eivät ole Lempin juttu. Lempin täytyy hallita asiat ympärillään ja näyttelyssä on aivan liikaa ääniä ja hajuja ja päällisin puolin reipas ja itsevarma Lempi onkin siinä tilanteessa epävarma ja epävarmuus purkautuu uhoiluna. Eläinlääkärissäkin täytyy usein vähän komentaa, varsinkin jos kuulee muiden potilaiden ääniä, mutta eläinlääkärimme tuntee Lempin metkut ja toimenpiteet ovat aina onnistuneet hienosti.

Kotona Lempi on rohkea, sosiaalinen ja kaikille ystävällinen kissa, joka on vieraita vastassa kehräten ja puskien. Korona-ajan etäkokouksissakin, varsinkin kissayhdistyksen kokouksissa, Lempin kehräys kuuluu muillekin osallistujille.

Lempi teki yhden pentueen, jonka isän bongasin sen syntymäpäivänä, kun Pinkkitassun kasvattaja jakoi tiedon F-pentueensa syntymästä. Olin bussissa matkalla Hämeenlinnaan ja laitoin Mikolle viestin, että kun pentueen ruskeatabbypoika muuttaa uuteen kotiinsa, sille löytyisi kiinnostunut morsianehdokas. Lempi ja Freddie tapasivat Freddien kotona ensimmäisen kerran, kun poika oli vielä hyvin nuori, mutta kissat tekivät kuitenkin tuttavuutta. Toisilla treffeillä päästiin asiaan ja Lempi synnytti kaksi kaunista ruskeatabbypoikaa. Valitettavasti Lempi oli aivan ylisuojeleva pentujaan kohtaan ja piti perheen aikuiset kissat varpaillaan, vaikka kukaan ei pennuille mitään tehnyt. Kaikki vieraatkin ihmiset saivat vapaasti käsitellä Lempin lapsia, mutta kissat saivat rökityksen, jos edes katsoivat pentuja Lempin mielestä väärin. Muille aiheutuneen stressin takia Lempi leikattiin eikä  toista pentuetta tullut. Onneksi kuitenkin Ior jatkoi sukuaan yhden pentueen verran.

Tänään on juhlapäivä ja illalla työpäivän jälkeen tytöt saavat perinteistä synttäriherkkuaan katkarapuja. Onnea rakas Lempi ja lämpimät onnittelut myös Lempin sisaruksille Hexylle, Senseille, Hamiltonille ja Kössille!


 


2 kommenttia: