perjantai 19. huhtikuuta 2019

Pesupäivä

Kevät on tehnyt tepposet tyttöjen turkeille, karvaa lähtee valtavasti. Silmulla on erilainen turkinlaatu eikä karvanlähtöä juurikaan ole, mutta Lulu ja Lempi kuorruttavat reippaasti karvalla kotiamme. Aikaisemmin pesin Lulun näyttelyyn, mutta nyt eläkkeellä Lulu on pesty viimeksi neljä kuukautta sitten. Tänään sitten kannoin tarvekalut kylppäriin ja nostin Lulun sisään. Lulu ei ollut erityisen innoissaan asiasta, mutta kiltti tyttö kun on, ei protestoinut muuten kuin laulelemalla suihkulaulua tapansa mukaan.

Pyyhekuivauksen jälkeen päästin Lulun kylppäristä ja tarkoitus oli käydä suihkussa itsekin. Lempi oli kuitenkin Lulun pesun ajan koputellut suljetulle kylppärin ovelle ja Lulun mennessä ulos Lempi tuli sisään. No mikäs siinä, ovi kiinni ja Lempikin pääsi pesulle. Lempin olen pessyt aikaisemmin vain kerran ja se meni todella hyvin. Lempin turkki on tolkuttoman paksu ja karvaa lähtee niin paljon kuin jaksaa kammata.

Lempi yllätti taas ja kehräsi koko pesun ajan, välillä toki päästi muutaman säkeen suihkulaulua kimeällä äänellään. Molemmista tytöistä irtosi pesussa melkein kourallinen karvaa ja kampaamalla pesun jälkeen toinen mokoma. Nyt tytöt kiiltävät hienosti eikä irtokarvaa toivottavasti huomisen imuroinnin jälkeen enää pöllyä pilvinä.


Lulu kuivaili turkkiaan rahilla olohuoneessa.

On tässä vielä työmaata...
Lempi jäi kuivattelemaan eteiseen.
Johan tässä kieli nyrjähtää!

1 kommentti: