sunnuntai 4. marraskuuta 2018

Maailmannäyttelyssä

Viime viikonloppu meni Tampereella kissojen maailmannäyttelyssä. WW-näyttely järjestetään vuosittain lokakuun viimeisenä viikonloppuna jossain FIFe-maassa ja koska minulla on lokakuussa vuoden kiireisin aika töissä, en ole koskaan vielä päässyt osallistumaan. Edellisen kerran WW oli Suomessa 2002 ja kun joitakin vuosia sitten kuulin, että se tulee Suomeen 2018, ajattelin, että harmi kun Lulu on silloin jo 12-vuotias eikä enää näyttelykunnossa. Tämä vuosi on kuitenkin ollut Lulun näyttelyuran menestyksekkäin, BIS-voittoja on 2018 tullut 9 kpl, joista 4 kastraattinaaraissa ja 5 veteraaneissa, joten kyllä Lulu edelleen on näyttelykunnossa.

Aamulla luettelo kertoi meille osuneen tuomariksi Fabio Brambillan Italiasta. Näyttelyyn oli ilmoitettu yli 1 500 kissaa ja kolmoskategoriassakin kissoja oli 380, joten kilpailu tulisi olemaan kovaa. Brambilla on arvostellut Lulun muutaman kerran, onpa sen kerran nominoinutkin, mutta tällä kertaa hänen paras kastraattinaaraansa 7 naaraan ryhmässä oli pitkäkarvainen kuriilien bobtail Latviasta.

Suomalaiskissoja oli näyttelyn 1 500 kissasta lähes 1 000, mutta voittoja Suomeen tuli vain 6 kpl eikä yhtään kolmoskategoriassa. Kolmosen 16 eri rodun edustajia oli paneelissa vain muutamasta rodusta. Paneelissa oli 1 ocicat, 1 korat, 1 kuriilien bobtail, 1 eurooppalainen, 1 egyptin mau, 2 bengalia ja peräti 14 burmaa ja 15 lyhytkarvaista brittiä. Kuudesta voittajasta 3 oli burmia ja 3 brittejä, joten kovasti ei muille roduille kerrottavaa jäänyt.

Ilokseni tapasin näyttelyssä Lulun moninkertaisen kilpakumppanin Ruotsista, SW SP SC S*Pymans Maj-Britt DVM DSM (BSH ns 11) oli omistajineen paikalla. Maj-Britt on jo 13-vuotias, mutta voitti ensin nuorempansa 10 hopeabritin ryhmässä ja oli värin paras ja myöhemmin myös tuomarin paras ja edusti näin rotuaan paneelissa.

Lululla oli sunnuntaina vapaapäivä, koska voittajanäyttelyssä loppukilpailu on sunnuntaina ja muilla kuin nominoiduilla kissoilla ei ole enää ohjelmaa. Kävin iltapäivällä hakemassa Lulun häkistään ja menimme SER-FER:n rotupöytään ostoksille. Lulu sai valita mitä halusi ja näytin tytölle virkattua lelua, minttulelua, huovutettua palloa ja uutta pesää (jonka palvelusväki olisi halunnut, vaikka nykyäänkin  pesiä on enemmän kuin kissoja), mutta mikään ei oikein kiinnostanut ennen kuin nostin esiin ruohopurkin ja siitä Lulu innostui haukkaamaan, joten se ostettiin.


Lulun ja Fabio Brambillan tuijotuskilpailu käynnissä tp-valinnassa. Lulu näyttää katsovan tuomaria, mikä ei ole ihan tavallista. Kuva Pekka Savolainen.

Toinenkin kuvaaja oli paikalla samassa tilanteessa. Palveluskunta taustalla on paljon lumoutuneempi pikku päähenkilöstä kuin tuomari. Kuva Pauli Araneva.
SW SP SC S*Pymans Maj-Britt DVM DSM (BSH ns11) oli värin paras silver tipped britti ja tuomarin paras kastraattinaaras. Kännykkäkuva ei valitettavasti ole ihan terävä eikä tee oikeutta kissan kauniille silmille.
Maailmanvoittajan palkinnot olivat näytillä lavan reunalla ennen paneelin alkua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti