maanantai 12. maaliskuuta 2018

Parhautta Vuoden 2017 parhaat eurooppalaiskissat palkittiin Suomen Eurooppalaiskissarengas ry:n vuosikokouksessa viime lauantaina. Casimirreistä kaksi osallistui ja molemmat voittivat sarjansa, kummankin voitto oli jaettu, mutta voitto kuitenkin. Yllä poseeraa vuoden 2017 paras siitosuros Casimirrin Ior, ylpeä neljän komean pojan isä. Iorin puoliso ja pentujen emo Feronian Felicia oli paras siitosnaaras, joten hienot lapset pariskunta sai aikaan.

Tässä Iorin ja Felician pennut n. 4 viikon iässä, vasemmalta Lavendel, Lemon, Lemandarin ja Limon.

Lulu oli vuoden 2017 paras veteraani ja tämä oli Lululle jo kuudes vuoden eurooppalainen -titteli!

Viikkoa ennen vuosikokousta olimme näyttelyssä Siuntiossa. Tuomari oli samainen Marcin Biernaczyk kuin Kempeleessäkin, eivätkä odotukset olleet kovin korkealla. Tuomari muisti Lulun heti ja tällä kertaa vaikutti pitävän siitä enemmän kuin viimeksi. TP-valinnassa hän mietti pitkään kahden eurooppalaisrouvan välillä, väitti valintaa päivän vaikeimmaksi, mutta valitsi lopulta Lulun kilpailijan.

Valinnan jälkeen vein Lulun häkkiin ja sieltä minut haettiin takaisin tuomarin luo. Hänellä oli mukanaan oma erikoispalkintonsa ja hän halusi antaa sen Lululle, halasipa omistajaa vielä ruusuketta luovuttaessaan. Myöhemmin päivällä, kun hänen arvostelunsa olivat ohi, hän tuli vielä juttelemaan ja sanoi sydämensä särkyneen valinnan takia. Sain tilaisuuden kertoa hänelle, että Lulun kylmäkiskoinen suhtautuminen ja katsekontaktin välttely ei johdu hänestä vaan Lulu tekee sitä kaikille vieraille ihmisille. Juttelimme yleisesti eurooppalaisista, joiden tasoa hän Suomessa kehui kovasti. Kerroin hänelle kuinka paljon eurooppalaispentuja Suomessa rekisteröidään vuosittain ja tuomari näytti varsin vaikuttuneelta. En tiedä mitä tammikuun jälkeen on tapahtunut, mutta tuomarin suhtautuminen jo Kempeleessä tapaamiinsa eurooppalaisiin oli hyvin erilaista kuin edellisen kerran. Kastraattinaaraan lisäksi hän nominoi meidän rodustamme myös nuoren ja kastraattiuroksen, jota myös äänesti paneelissa.

Tämän verran Lulu suostui poseeraamaan hienon Special Award -ruusukkeensa kanssa.

2 kommenttia:

  1. Onnea Lulu ja kasvattaja! Lulu on niin ilmeikäs lady ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mamma N! Lulu on ilmeikäs, mutta harmi kyllä näyttää tuomareille vain yhtä ilmettä.

      Poista